Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska, która często gości na imprezach karnawałowych. Prosta, efektowna i super szybka do zrobienia, idealna na każde przyjęcie. Można ją wcześniej przygotować i trzymać w lodówce do imprezy.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6633
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6633
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Każdy placek rozkładamy na blacie i smarujemy dwiema łyżkami serka.
Na ser nakładamy szynkę.
Posypujemy ją startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym.
Na serze układamy sałatę lodową porwaną na cząstki.
Ogórki konserwowe i paprykę kroimy w paski i układamy na sałacie.
Posypujemy całość odrobiną szczypiorku, szczyptą soli i pieprzu.
Następnie zwijamy ciasno roladki, zawijamy je w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Schłodzone roladki kroimy w paski 3 centymetrowe i spinamy wykałaczkami. Układamy na półmisku.
Imprezowe roladki z tortilli gotowe!