Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24872
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24872
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym .Sznycle ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i lekko rozbij tłuczkiem . Usuń folię , mięso porósz solą i pieprzem i ziolami prowansalskimi.
Na każdym sznyclu połóż plasterek boczku i po kilka listków szałwi .Zwiń , zepnij wykałaczką.Usmaż na oleju , często obracając .
Roladki zdejmij z patelni , trzymaj w cieple.Pieczarki oczyść , pokrój na drobno, podduśna tłuszczu ze smażenia mięsa .Wlej sos pieczeniowy, zagotuj. Gotowe roladki ułóż na półmisku , polej sosem , ew. udekoruj.