Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybka, smaczna i pożywna sałatka. Polecam.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11937
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8678
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155394
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11937
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8678
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155394
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przelać na sito, przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Przełożyć do miski. Tuńczyka odsączyć z wody, rozdrobnić i dodać do zimnego makaronu. Mieszankę meksykańską po odlaniu wody połączyć z makaronem i tuńczykiem. Wymieszać delikatnie , doprawić solą i pieprzem.
Składniki sosu wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć do salaterki, polać sosem. Przed samym podaniem - zetrzeć w grube wióry żółty, twardy ser. Udekorować gałązką świeżego koperku.