Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam śledzie po kaszubsku w pysznym aromatycznym sosie pomidorowym. Robiłam je już parę razy, mają niezwykły smak i ze stołu znikają bardzo szybko. To jeden ze staropolskich przepisów na śledzie, gorąco polecam!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3012
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3012
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Filety wymoczyć w wodzie - minimum 2 godziny, następnie wypłukać, odsączyć na sitku. Pokroić w większe kawałki. Cebulę obrać, pokroić w talarki, wrzucić na patelnię, smażyć, aż się lekko zarumieni. Następnie wlać przecier i koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Wlać jeszcze pół szklanki oleju, dodać ziele angielskie i majeranek.
Układać w słoiku warstwami: śledzie, sos, śledzie, sos... Następnie zakręcić dokładnie słoik i przechowywać minimum 2 dni w zimnym miejscu. Smacznego!