Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam śledzie po kaszubsku w pysznym aromatycznym sosie pomidorowym. Robiłam je już parę razy, mają niezwykły smak i ze stołu znikają bardzo szybko. To jeden ze staropolskich przepisów na śledzie, gorąco polecam!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Składniki
Filety wymoczyć w wodzie - minimum 2 godziny, następnie wypłukać, odsączyć na sitku. Pokroić w większe kawałki. Cebulę obrać, pokroić w talarki, wrzucić na patelnię, smażyć, aż się lekko zarumieni. Następnie wlać przecier i koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Wlać jeszcze pół szklanki oleju, dodać ziele angielskie i majeranek.
Układać w słoiku warstwami: śledzie, sos, śledzie, sos... Następnie zakręcić dokładnie słoik i przechowywać minimum 2 dni w zimnym miejscu. Smacznego!