Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla smakoszy, szybkie w przygotowaniu,
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52464
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52464
Składniki
Przygotować sos: majonez, kefir, musztardę francuską i zioła prowansalskie połaczyć, pokroić cebulkę w półtalarki i dodać do sosu. Dokładnie wymieszać. Sos powinien miec konsystencję śmietany, jeśli za gęsty dodać trochę kefiru, jeśli za rzadki dodać majonezu. Można dodać więcej musztardy franc., sos będzie ostrzejszy. Płaty śledziowe przekroić wzdłuż i wykroić zbędną skórkę, pokroić w małe kawałki i ułożyć ciasno, w jednej warstwie na półmisku. Polać sosem. Przyrządzić godzine przed podaniem i wstawić do lodówki. Smacznego!!!