Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja przekąski na ciepło z ciastem francuskim.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13031
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1670
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232107
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13031
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1670
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232107
Składniki
Ciasto rozwinąć. Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki. Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki. Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem. Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Podawać na ciepło.