Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja przekąski na ciepło z ciastem francuskim.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 108
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6884
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 269
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 484
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 108
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6884
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 269
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 484
Składniki
Ciasto rozwinąć. Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki. Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki. Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem. Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Podawać na ciepło.