Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 371

Dodano:

Odsłon: 1288

Szybka i bardzo smaczna przystawka.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 plasterków szynki
  • 5 dużych plasterków sera żółtego
  • przecier pomidorowy do posmarowania ciasta
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy przecierem pomidorowym i układamy na nim plasterki szynki.

  2. Na szynce układamy ser żółty.

  3. Ciasto zwijamy.

  4. Kroimy na cienkie kromeczki i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Pieczemy około 20-30 minut w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 marca Takie pyszności, to chyba każdy lubi, a "francuz" sprawdza się ze wszystkim. Mniam, mniam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń