Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska :)
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 231
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 231
Składniki
Składniki: • 1 opak. ciasta francuskiego (300g) • 4 czubate łyżki ketchupu pikantnego • 1 czubata łyżka majonezu • 1 łyżeczka bazylii • 1 łyżeczka oregano • pół łyżeczki granulowanego czosnku • szczypta soli i pieprzu • dowolna wędlina ( taka jaką lubimy) • Starty żółty ser (ilość wedle uznania)
Wykonanie: 1. Ketchup, majonez, bazylię, oregano, czosnek granulowany, pieprz i sól wymieszać razem na jednolity sos. 2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować sosem. Poukładać na nim najpierw plasterki wędliny, a następnie posypać startym żółtym serem. Całość zawinąć (złapać za dłuższy brzeg i zrolować). Pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. 3. Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki kukurydziane
Przekąski
Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką
Przekąski
Pstrąg wędzony w glazurze
Przekąski
Serkowa rolada z salmi
Placki kukurydziane
Polecam smaczne placki tym razem z kukurydzy na które serdecznie zapraszam. P...
Odsłon: 36
Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką
Chcecie przepis na pyszną kapustę kiszoną z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz...
Odsłon: 67