Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2287

Dodano:

Odsłon: 672

Pyszna i szybka przekąska :)

Składniki

  • Składniki w opisie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki:
    • 1 opak. ciasta francuskiego (300g)
    • 4 czubate łyżki ketchupu pikantnego
    • 1 czubata łyżka majonezu
    • 1 łyżeczka bazylii
    • 1 łyżeczka oregano
    • pół łyżeczki granulowanego czosnku
    • szczypta soli i pieprzu
    • dowolna wędlina ( taka jaką lubimy)
    • Starty żółty ser (ilość wedle uznania)

  2. Wykonanie:
    1. Ketchup, majonez, bazylię, oregano, czosnek granulowany, pieprz i sól wymieszać razem na jednolity sos.
    2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować sosem. Poukładać na nim najpierw plasterki wędliny, a następnie posypać startym żółtym serem. Całość zawinąć (złapać za dłuższy brzeg i zrolować). Pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm.
    3. Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    4. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń