Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Składniki
Składniki: • 1 opak. ciasta francuskiego (300g) • 4 czubate łyżki ketchupu pikantnego • 1 czubata łyżka majonezu • 1 łyżeczka bazylii • 1 łyżeczka oregano • pół łyżeczki granulowanego czosnku • szczypta soli i pieprzu • dowolna wędlina ( taka jaką lubimy) • Starty żółty ser (ilość wedle uznania)
Wykonanie: 1. Ketchup, majonez, bazylię, oregano, czosnek granulowany, pieprz i sól wymieszać razem na jednolity sos. 2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować sosem. Poukładać na nim najpierw plasterki wędliny, a następnie posypać startym żółtym serem. Całość zawinąć (złapać za dłuższy brzeg i zrolować). Pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. 3. Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :)