Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis, który sprawdzi się na każdym przyjęciu.
Przyrządzanie: Śliwki wymoczyć w wodzie przez około 15 minut. Jeśli mają pestki, wyjąć je. Odcedzić i osuszyć. Boczek pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie paski. Ser żółty pociąć w słupki. Każdy słupek sera owinąć suszoną śliwką, a następnie paskiem boczku. Każdy rulonik natomiast przebić wykałaczką, żeby się nie rozwijał. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć w nim ruloniki z boczku, sera i śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Zapiekać około 10 minut. Śliwki ułożyć na liściach sałaty przybranych cytryną. Podawać gorące - jako przystawkę. Nie wyjmować z ruloników wy-kałaczek, aby każdy z gości mógł wygodnie je trzymać.
Kiszone śliwki wart zrobić choćby tylko dla poznania nowego, nieznanego smaku...
Odsłon: 9217
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 324
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1755
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17471
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 457
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 324
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1755
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17471
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 457
Składniki
Przyrządzanie: Śliwki wymoczyć w wodzie przez około 15 minut. Jeśli mają pestki, wyjąć je. Odcedzić i osuszyć. Boczek pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie paski. Ser żółty pociąć w słupki. Każdy słupek sera owinąć suszoną śliwką, a następnie paskiem boczku. Każdy rulonik natomiast przebić wykałaczką, żeby się nie rozwijał. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć w nim ruloniki z boczku, sera i śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Zapiekać około 10 minut. Śliwki ułożyć na liściach sałaty przybranych cytryną. Podawać gorące - jako przystawkę. Nie wyjmować z ruloników wy-kałaczek, aby każdy z gości mógł wygodnie je trzymać.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szybki tost
Przekąski
Wrapy z kurczakiem
Przekąski
Ciasto francuskie z mięsem mielonym
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Szybki tost
Jak spieszę się a chcę zjeść coś dobrego przed wyjściem to mam swojego pewnia...
Odsłon: 60
Wrapy z kurczakiem
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 395