Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis, który sprawdzi się na każdym przyjęciu.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Przyrządzanie: Śliwki wymoczyć w wodzie przez około 15 minut. Jeśli mają pestki, wyjąć je. Odcedzić i osuszyć. Boczek pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie paski. Ser żółty pociąć w słupki. Każdy słupek sera owinąć suszoną śliwką, a następnie paskiem boczku. Każdy rulonik natomiast przebić wykałaczką, żeby się nie rozwijał. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć w nim ruloniki z boczku, sera i śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Zapiekać około 10 minut. Śliwki ułożyć na liściach sałaty przybranych cytryną. Podawać gorące - jako przystawkę. Nie wyjmować z ruloników wy-kałaczek, aby każdy z gości mógł wygodnie je trzymać.