Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis, który sprawdzi się na każdym przyjęciu.
Kiszone śliwki wart zrobić choćby tylko dla poznania nowego, nieznanego smaku...
Odsłon: 11865
Suszone śliwki w boczku to prosta, a zarazem wykwintna przystawka. Są też zna...
Odsłon: 4706
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 744
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 553
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 744
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 553
Składniki
Przyrządzanie: Śliwki wymoczyć w wodzie przez około 15 minut. Jeśli mają pestki, wyjąć je. Odcedzić i osuszyć. Boczek pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie paski. Ser żółty pociąć w słupki. Każdy słupek sera owinąć suszoną śliwką, a następnie paskiem boczku. Każdy rulonik natomiast przebić wykałaczką, żeby się nie rozwijał. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć w nim ruloniki z boczku, sera i śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Zapiekać około 10 minut. Śliwki ułożyć na liściach sałaty przybranych cytryną. Podawać gorące - jako przystawkę. Nie wyjmować z ruloników wy-kałaczek, aby każdy z gości mógł wygodnie je trzymać.
Przepisy Przekąski
Przekąski
chipsy nori
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
chipsy nori
aromatyczne i zdrowe chipsy z glonów nori, super chrupiące.
Odsłon: 61
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12658