Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dań z grilla, surowych i grillowanych warzyw oraz jako dodatek do sałatek. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1092
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1092
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Najpierw obrać ogórka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach , posolić . Odstawić ,aby puściły sok ,gdzieś na 15 minut.
Następnie przekładamy do ściereczki i odciskamy nadmiar wody z ogórków. Możesz to zrobić ,też na sitku.
Do szklanej miseczki włożyć jogurt dodać nasze ogórki, pokrojony czosnek oraz koperek i mięta., wlać sok z cytryny.. Zamieszać Następnie wlać oliwę z oliwek , posolić i popieprzyć do smaku. Zamieszać dobrze .Wstawić do lodówki na 30 minut ,aby przegryzł się smakami . Zapraszam na filmik do mojej kuchni wloskiej. Buon appetito!