Do góry

Przekąski Przepis na:

Sos tzatziki do grillowanych mięs i warzyw.

Sos tzatziki do grillowanych mięs i warzyw.

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2217

Dodano:

Odsłon: 1197

Idealny do dań z grilla, surowych i grillowanych warzyw oraz jako dodatek do sałatek. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube

Składniki

  • Ogórek 1 duży
  • czosnek 3 żąbki
  • jogurt grecki 400 ml
  • oliwa z oliwek 3 lyżki
  • sól pół łyżeczki
  • pieprz
  • koperek pęczek
  • mięta 4 listki
  • sok z pół cytryny średniej wielkości
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos tzatziki do grillowanych mięs i warzyw.

Przygotowanie

  1. Najpierw obrać ogórka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach , posolić . Odstawić ,aby puściły sok ,gdzieś na 15 minut.

  2. Następnie przekładamy do ściereczki i odciskamy nadmiar wody z ogórków. Możesz to zrobić ,też na sitku.

  3. Do szklanej miseczki włożyć jogurt dodać nasze ogórki, pokrojony czosnek oraz koperek i mięta., wlać sok z cytryny.. Zamieszać Następnie wlać oliwę z oliwek , posolić i popieprzyć do smaku. Zamieszać dobrze .Wstawić do lodówki na 30 minut ,aby przegryzł się smakami . Zapraszam na filmik do mojej kuchni wloskiej.



    Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń