Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis amerykańskiego szefa kuchni, który powtarza, iż najważniejsza jest dobra wołowina, nie zaś masa przypraw!
pakowarka próżniowa lub woreczki strunowe, cyrkulator i pojemnik lub garnek i kuchenka oraz termometr
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 208
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 266
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 208
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 266
Składniki
Urządzenie do sous vide ustawiamy na 79 stopni i nagrzewamy wodę. W tym czasie karkówkę lekko solimy i pieprzymy. Teraz mocno rozgrzewamy patelnię i na suchej patelni zapiekamy, obsmażamy karkówkę do koloru ciemno brązowego.
Teraz pakujemy karkówkę próżniowo w woreczku i wkładamy do pojemnika z nagrzaną wodą. Gotujemy 24h.
Po tym czasie wyjmiemy i rozrywamy na włókna. Idealnie nadaje się do hamburgera, wrapa, czy tacos