Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi w sosie beszamelowym są nieskomplikowane w przygotowaniu. Jedyne, o czym należy pamiętać podczas robienia sosu to cierpliwość oraz ciągłe i energicznie mieszane składników, tak, aby się nie przypaliły. Szparagi w sosie możesz zaserwować jak przystawkę lub dodatek do dania mięsnego.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Szparagi umyj i pozbądź się zdrewniałych końcówek.
Do wysokiego naczynia wlej wodę, dodaj odrobinę soli i zagotuj. Gdy będzie wrzeć, włóż szparagi. Pamiętaj, że główki warzyw powinny wystawać ponad wodę.
Białe szparagi gotuj około 7 minut. Po tym czasie wyciągnij je z wody i odłóż na bok.
Przygotuj beszamel. W garnku rozpuść masło, następnie wsyp mąkę i bardzo energicznie, najlepiej za pomocą rózgi, zacznij mieszać składniki. Gdy się połączą, wlej mleko i nadal mieszaj do momentu, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj sól i gałkę muszkatołową.
Szparagi wyłóż na talerz lub do naczynia żaroodpornego. Polej je sosem beszamelowym i przyozdób rzeżuchą.