Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki sposób na smaczne paszteciki rybne z warzywami w lekko chrupiącym cieście.
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Składniki
Nadzienie. Dość drobno siekamy cebulę, paprykę i przesmażamy ok. 7 minut. Zdejmujemy z ognia, gdy lekko przestygnie dodajemy odcedzoną kukurydzę i tuńczyk. Wszystko mieszamy, dodajemy posiekaną natkę i ew. szczyptę pieprzu i soli. Ciasto. Drożdże mieszamy z lekko ciepłym mlekiem. Po chwili dodajemy roztrzepane jajko, resztę składników i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Każdą wałkujemy na spory okrąg i kroimy na 6 trójkątów. Trójkąty z jednej części nadziewamy farszem, przykrywamy trójkątami z drugiej części i dociskamy boki. Paszteciki smażymy z obu stron na sporej ilości oleju.