Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki sposób na smaczne paszteciki rybne z warzywami w lekko chrupiącym cieście.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 497
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 838
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 623
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 497
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 838
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 623
Składniki
Nadzienie. Dość drobno siekamy cebulę, paprykę i przesmażamy ok. 7 minut. Zdejmujemy z ognia, gdy lekko przestygnie dodajemy odcedzoną kukurydzę i tuńczyk. Wszystko mieszamy, dodajemy posiekaną natkę i ew. szczyptę pieprzu i soli. Ciasto. Drożdże mieszamy z lekko ciepłym mlekiem. Po chwili dodajemy roztrzepane jajko, resztę składników i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Każdą wałkujemy na spory okrąg i kroimy na 6 trójkątów. Trójkąty z jednej części nadziewamy farszem, przykrywamy trójkątami z drugiej części i dociskamy boki. Paszteciki smażymy z obu stron na sporej ilości oleju.