Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę i oblana galaretą, Doskonałe danie na świąteczny stół.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3006
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy według opisu na opakowaniu i odstawiamy do przestygnięcia i lekkiego stężenia. Żelatynę zwykłą rozpuszczamy w rosole, żelatynę z przyprawami w wodzie.
Czubatą łyżeczkę sałatki zawijamy w szynkę. Powstały rulon układamy na półmisku. Tak działamy do wyczerpania składników. Następnie przyozdabiamy rulony brzoskwinią pokrojoną w plasterki, marchewką, szczypiorkiem i rozetkami z majonezu (za pomocą worka cukierniczego i wybranej tylki).
Na koniec zalewamy rolady lekko tężejącą galaretą. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galarety.
Rolady z szynki napełnione sałatką jarzynową gotowe!