Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z ulubionych torcików wytrawnych. Gości zawsze na naszym stole z okazji rodzinnych spotkań.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 363
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 363
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
Z chlebków odciąć skórkę i ułożyć I warstwę kromek w naczyniu szklanym o wymiarach:26 cm/16 cm . Pasztet wymieszać z drobno pokrojoną cebulką, posiekanymi suszonymi pomidorami, keczupem, śmietaną i koperkiem. Zmiksować na gładki krem. Całość wyłożyć na warstwę chlebka. Następnie ułożyć znów kromki chlebka tostowego. Przygotować następną warstwę do przełożenia: Tuńczyka odsączyć z wody, połączyć z oliwkami, śmietaną, majonezem i koperkiem. Zmiksować.Wyłożyć na warstwę chlebka. Przykryć następną, trzecią warstwą chlebka. Obciążyć czymś ciężkim i odstawić na godzinę lub dwie. Wierzch pokryć warstwą majonezu i ozdobić czarnym kawiorem , połówkami zielonych oliwek , cząstkami świeżego ogórka i gałązkami dzikiego majeranku.