Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska idealna na poprawę humoru :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32787
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32787
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Plasterki boczku układamy na zimnej patelni, nie dodajemy dodatkowego tłuszczu. Gdy tłuszcz się wytopi wędlinę smażymy z obu stron na rumiano.
Na gorący tłuszcz który pozostał na patelni delikatnie wbijamy jajka. Smażymy je na średnim ogniu przez około 3-4 minuty ( najlepiej przykrywając patelnie pokrywką).
Kromki chleba tostowego rumienimy w tosterze lub na patelni. W przypadku smażenia na patelni kromki musimy posmarować masłem z obu stron.
Z przygotowanych składników składamy kanapki. Smacznego :)