Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska idealna na poprawę humoru :)
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 107
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 81
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 107
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 81
Składniki
Plasterki boczku układamy na zimnej patelni, nie dodajemy dodatkowego tłuszczu. Gdy tłuszcz się wytopi wędlinę smażymy z obu stron na rumiano.
Na gorący tłuszcz który pozostał na patelni delikatnie wbijamy jajka. Smażymy je na średnim ogniu przez około 3-4 minuty ( najlepiej przykrywając patelnie pokrywką).
Kromki chleba tostowego rumienimy w tosterze lub na patelni. W przypadku smażenia na patelni kromki musimy posmarować masłem z obu stron.
Z przygotowanych składników składamy kanapki. Smacznego :)