Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska idealna na poprawę humoru :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Plasterki boczku układamy na zimnej patelni, nie dodajemy dodatkowego tłuszczu. Gdy tłuszcz się wytopi wędlinę smażymy z obu stron na rumiano.
Na gorący tłuszcz który pozostał na patelni delikatnie wbijamy jajka. Smażymy je na średnim ogniu przez około 3-4 minuty ( najlepiej przykrywając patelnie pokrywką).
Kromki chleba tostowego rumienimy w tosterze lub na patelni. W przypadku smażenia na patelni kromki musimy posmarować masłem z obu stron.
Z przygotowanych składników składamy kanapki. Smacznego :)