Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska idealna na poprawę humoru :)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1315
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1305
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 237
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1315
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1305
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 237
Składniki
Plasterki boczku układamy na zimnej patelni, nie dodajemy dodatkowego tłuszczu. Gdy tłuszcz się wytopi wędlinę smażymy z obu stron na rumiano.
Na gorący tłuszcz który pozostał na patelni delikatnie wbijamy jajka. Smażymy je na średnim ogniu przez około 3-4 minuty ( najlepiej przykrywając patelnie pokrywką).
Kromki chleba tostowego rumienimy w tosterze lub na patelni. W przypadku smażenia na patelni kromki musimy posmarować masłem z obu stron.
Z przygotowanych składników składamy kanapki. Smacznego :)