Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne roladki z szynki nadziewane mocno chrzanową pastą jajeczną. Pięknie prezentują się na stole. Podane w towarzystwie pieczywa i świeżych chrupiących warzyw bądź ulubionej sałatki będą smakowały wręcz wybornie. Roladki z szynki sprawdzą się nie tylko podczas świątecznego śniadania. Możecie zaserwować je również w formie przekąski podczas imprezy. Prosto, szybko i przede wszystkim smacznie!
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 319
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 46
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 96
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 319
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 46
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 96
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut we wrzącej wodzie). Ugotowane jajka przelej zimną wodą, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kosteczkę.
Ser żółty zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Ogórki odsącz z zalewy, następnie pokrój je w równą kostkę.
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę.
Do jajek dodaj starty ser, ogórki, cebulę, majonez, chrzan, musztardę i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Gotowy farsz nakładaj łyżeczką na plastry szynki. Formuj ruloniki. Wielkanocne roladki z szynki ułóż na półmisku lub talerzu. Podawaj w towarzystwie świeżych warzyw, ulubionej sałatki lub surówki.