Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie inne naleśniki,lekko pikantne,słodko-kwaśne,świetna przekąska lub danie główne.Serdecznie polecam:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Składniki
Umytą botwinkę poszarpać i wrzucić na rozgrzane masło,dodać marchew pokrojoną w talarki przeciśnięty przez praskę czosnek,,wszystko dusić do miękkości. Doprawić do smaku sokiem z cytryny,cukrem i solą. Dodać posiekany koperek i wszystko zasmażyć.
Każdy placek posmarować bryndzą. Na bryndzy rozłożyć podsmażoną botwinkę.
Na botwinkę poukładać kurczaka wędzonego i kilka plasterków ogórka małosolnego. Zawinąć placki i pokroić na 1,5cm krążki.
Smacznego życzę!