Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią gdy warzywa są najsmaczniejsze proponuję bułeczki z nadzieniem warzywnym zawiniętym w ciasto na bazie majonezu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1497
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3650
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1380
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1497
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3650
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1380
Składniki
Z mąki, majonezu i wody zagniatam elastyczne ciasto. Pozostawiam na 30 minut pod przykryciem.
Oczyszczone, umyte i pokrojone warzywa podsmażam na maśle. Dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Studzę.
Z ciasta formuję 9 bułeczek. Każdą smaruję olejem.
Każdą bułeczkę rozciągam dłońmi na cienki płat. Na brzegu układam ostudzone warzywa i zwijam wałeczek.
Wałeczki formuję po około 40 cm długo. Zwijam bułeczki w tzw. ślimaka.
Uformowane bułeczki układam na blasze wyłożonej papierem dopieczenia, smaruję rozmąconym żółtkiem. Piekę w nagrzanym piekarniku do 190°C około 45 minut.
Bułeczki są smaczne na gorąco i na zimno.