Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 280
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 1001
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 310
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 784
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 385
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 280
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 1001
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 310
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 784
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 385
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i natkę drobno posiekać. Bułkę odcisnąć z wody, połączyć z mięsem, jajami, cebulą i natką. Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej pierwszą warstwę mięsa. W masę mięsną wcisnąć dwie obrane ze skórek parówki i pięć oliwek. Nakryć kolejną warstwą farszu i powtórzyć czynność z parówkami i oliwkami. Nakryć ostatnią warstwą mięsa. Zwilżonymi rękoma dokładnie zamknąć brzegi zapiekanki, całość wygładzić. Szczelnie owinąć folią. Piec 75 min w temp. 200°C. 10 min przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.