Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na obiad. Te akurat dostałam od rodziny, takie eko, dawno nie jadłam tak pysznych ziemniaków :-) Proste w przygotowaniu, do tego były kąski z kurczaka i szybka surówka z kapusty kiszonej. Ziemniaczki będą również świetnym pomysłem na przystawkę imprezową. Przepis będzie taki na oko, w zależności ile będziecie mieć ziemniaków :-)
blacha z piekarnika lub inna dowolna forma do pieczenia
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 83
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 275
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 83
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 275
Składniki
Ziemniaki dokładnie wymyć w skórkach, nie obierać. Zagotować osoloną wodę i wrzucić do niej ziemniaki. Gotować 5 minut, odlać wodę i lekko przestudzić. Przygotować marynatę, czyli w misce wymieszać oliwę, przeciśnięty czosnek, zioła suszone, doprawić solą i pieprzem. Przygotować blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć na blasze. Następnie każdy posmarować marynatą. Piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni 20-25 minut do zrumienienia.
W tym czasie przygotować twarożek, czyli wymieszać serek z jogurtem, dodać siekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Na ziemniaki nakładamy po łyżeczce serka i możemy wcinać :-) Polecam, bo są pyszne. SMACZNEGO!!!