Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i niecodzienna konfitura która jest nie zastąpiona do naleśników, gofrów czy bułeczki na śniadanie,
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Jabłka i kiwi obieramy ze skórki,kiwi kroimy w kostkę jabłka ścieramy na tarce,przekładamy do garnka z grubym dnem,z cytryny wyciskamy sok i wlewamy od razu do owoców aby jabłka nie ściemniały,można lekko wszystko zmiksować blenderem lub rozgnieść kiwi widelcem,zasypujemy cukrem -ilość dozować wg swojego uznania albo w zależności od tego jak słodkie mamy jabłka,lepiej żeby była dość kwaskowa,przesłodzona jest nie dobra i dusimy na wolnym ogniu ,mieszając od czasu do czasu,około 2 godzi aż nadmiar soku wyparuje i konfitura nabierze lekko galaretowatej konsystencji.
Gorącą gotującą się konfiturę rozlewamy do malutkich sparzonych wrzątkiem i suchych słoiczków,zakręcamy i wkładamy w gruby koc.Gdy mają stać dłużej warto dla pewności je za pasteryzować