Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus idealny do smarowania naleśników i gofrów, a także jako dodatek do owsianek
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2783
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2783
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w talarki. Umieścić w garnku z grubszym dnem razem ze wszystkimi pozostałymi składnikami i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po ostudzeniu wyciągnąć goździki, a pozostałe składniki zblendować na gładką masę. Używając bardzo słodkich jabłek można pominąć daktyle
Mus można przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku, zapasteryzować lub zamrozić