Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na ogórki małosolne. Zapewne każdy wie jak zrobić ogórki małosolne ale jeżeli ktoś jeszcze takich ogórków nie robił, to polem je przygotować, bo są przepyszne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Najpierw przygotuję zalewę, do garnka wlewam wodę, dodaję sól i zagotowuję. Zagotowaną zalewę odstawiam do wystudzenia. Jeżeli używamy wody źródlanej, to nie musimy jej zagotowywać, wystarczy rozpuścić w niej sól.
Chrzan obieram i kroję na mniejsze kawałki, czosnek również kroję na mniejsze kawałki.
Na dno wyparzonego słoika wkładam połowę kopru, czosnku i chrzanu. Z ogórków odcinam końcówki i układam w słoiku jeden obok drugiego, na górę kładę pozostały koper, chrzan, czosnek i zalewam zimną zalewą. Górę słoika nakrywam folią spożywczą w której robię kilka dziurek wykałaczką. Słoik pozostawiam na blacie, na około 48 godzin, po dwóch dniach ogórki powinny być już dobre. Ogórki małosolne są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa