Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego taty na papryczki chili, jako dodatek do rosołów, zup , mięs i sosów.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Papryczki bez ogonków trzeba rozdrobnić, posiekać, zmielić w maszynce do mielenia lub w malakserze.
Gotowe :)
Pastę ściśle układa się w słoikach i warstwy przesypuje się solą. Gotowe. Taka pastę można przechowywać w lodówce i jest dobra przez wiele miesięcy. Pasta jest słona więc od razu doprawia dania, porcję pasty można też lekko przepłukać przed użyciem. Słoiki można też zapasteryzować- 20 minut od zagotowania. Takie słoiki można przechowywać w cieple.
Smacznego :)