Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszane pikle są przepyszne!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2760
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2760
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Umyłam warzywa. Jeśli używamy przerośniętej cukinii to trzeba ja obrać ze skórki i wybrać nasiona. Po ogórki wysłałam męża- kupił szklarniowe :D Ogórki obrałam i wszystko pokroiłam na półplasterki.
Zasypałam solą, poczekałam, aż puszą sok i go odlałam.
Zasypałam cukrem, poczekałam , aż puszą sok i go odlałam.
Dodałam ocet, gorczycę, kurkumę i chili. Jak się później okazało mogłam dodać więcej kurkumy. Teraz można sprawdzić smak, powinny być bardzo wyraziste, w razie czego można zawsze dosypać cukru lub soli. Nałożyłam do słoików, lekko ścisnęłam zawartość resztką płynu uzupełniłam zawartość słoików. Pasteryzowałam na ściereczce, wstawiając do zimnej wody, 15- 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)