Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziadek czy babcia, wszystkim posmakuje ta rzepka :) Dzisiaj dla odmiany przedstwiam Wam przepis na arabskie pikle. Wekuję rzepę, ale równie dobrze możesz zastąpić ją kalafiorem czy marchewką. Te pikle są najczęściej dodawane do kanapek, sałatek czy jako przekąska sama w sobie. Wybieraj rzepy, które są ciężkie i twarde, im mniejsze tym lepsze. Najlepiej kupujcie warzwa ekologiczne prosto od rolników, wspierajmy swoich! Pikle są idealne do pochrupania ‚solo’, ale równie dobrze smakują na kanapce, salatce, z talerzem humusu czy babaganuj z chlebkiem arabskim – lub serwowane z oliwkami czy nawet w koktailach, np. w Martini!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 219
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1001
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 219
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1001
Składniki
1. Pokrój rzepę i buraki w plasterki ok 3-4 mm grubości i umieść je w słoiku z czosnkiem i papryczką. Wymieszaj ocet i wodę, dodaj sól i wymieszaj do rozpuszczenia soli. Zalej słoiki. Zakręć i odstaw do lódowki na sześć dni. Od czasu do czasu mieszaj, mieszczając warzywa w słoiku i nie bój się próbować :)