Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony czosnek jest znacznie łagodniejszy w smaku od swojego świeżego odpowiednika. Świetnie sprawdza się jako składnik kanapek, sałatek oraz dań głównych. Warto jeść go w okresie jesienno-zimowym. Wzmacnia odporność, chroni nas przed infekcjami. Reguluje pracę jelit, wspomaga trawienie i odbudowuje naszą mikroflorę bakteryjną.
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 43
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 28
Rogaliki kruche to niezawodna słodka przekąska na każdą okazję. Możesz nafasz...
Odsłon: 976
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 23
Szykujesz imprezę sylwestrową? Masz już pomysł na menu? Jeśli planujesz zabaw...
Odsłon: 943
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 43
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 28
Rogaliki kruche to niezawodna słodka przekąska na każdą okazję. Możesz nafasz...
Odsłon: 976
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 23
Szykujesz imprezę sylwestrową? Masz już pomysł na menu? Jeśli planujesz zabaw...
Odsłon: 943
Składniki
Czosnek obieramy z łupin i układamy ciasno w wyparzonych, czystych słoikach. Do każdego słoika dajemy po kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu, po liściu laurowym, gałązce kopru i kawałku chrzanu.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i zagotowujemy zalewę.
Gotową zalewę przelewamy do słoików z czosnkiem i przyprawami.
Słoiki z czosnkiem szczelnie zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce do ukiszenia. Po około 2 tygodniach kiszonka jest gotowa do jedzenia.