Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony czosnek jest znacznie łagodniejszy w smaku od swojego świeżego odpowiednika. Świetnie sprawdza się jako składnik kanapek, sałatek oraz dań głównych. Warto jeść go w okresie jesienno-zimowym. Wzmacnia odporność, chroni nas przed infekcjami. Reguluje pracę jelit, wspomaga trawienie i odbudowuje naszą mikroflorę bakteryjną.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Czosnek obieramy z łupin i układamy ciasno w wyparzonych, czystych słoikach. Do każdego słoika dajemy po kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu, po liściu laurowym, gałązce kopru i kawałku chrzanu.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i zagotowujemy zalewę.
Gotową zalewę przelewamy do słoików z czosnkiem i przyprawami.
Słoiki z czosnkiem szczelnie zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce do ukiszenia. Po około 2 tygodniach kiszonka jest gotowa do jedzenia.