Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony czosnek jest znacznie łagodniejszy w smaku od swojego świeżego odpowiednika. Świetnie sprawdza się jako składnik kanapek, sałatek oraz dań głównych. Warto jeść go w okresie jesienno-zimowym. Wzmacnia odporność, chroni nas przed infekcjami. Reguluje pracę jelit, wspomaga trawienie i odbudowuje naszą mikroflorę bakteryjną.
dla miłośników czosnku
Odsłon: 23183
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 41
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 175
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 41
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 175
Składniki
Czosnek obieramy z łupin i układamy ciasno w wyparzonych, czystych słoikach. Do każdego słoika dajemy po kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu, po liściu laurowym, gałązce kopru i kawałku chrzanu.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i zagotowujemy zalewę.
Gotową zalewę przelewamy do słoików z czosnkiem i przyprawami.
Słoiki z czosnkiem szczelnie zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce do ukiszenia. Po około 2 tygodniach kiszonka jest gotowa do jedzenia.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 119
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 98