Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niedawno zakupiłam takie borówki i nie wiedząc co z nimi począć poszperałam w necie i ten oto przepis najbardziej przypadł mi do gustu:)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3334
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3334
Składniki
Obrane i umyte borówki wkładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy wodę, posypujemy cukrem, przykrywamy pokrywką i tak smażymy na średnim ogniu przez ok. 5-10 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę, możemy przemieszać i zostawiamy na małym ogniu przez kolejne 10-15 minut. W międzyczasie wyparzamy słoiczki. Nakładamy do słoiczków i odstawiamy do góry dnem.