Do góry

Przetwory Przepis na:

dżem/konfitura z borówek czerwonych (brusznicy)

dżem/konfitura z borówek czerwonych (brusznicy)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 651

niedawno zakupiłam takie borówki i nie wiedząc co z nimi począć poszperałam w necie i ten oto przepis najbardziej przypadł mi do gustu:)

Składniki

  • 500 g borówek czerwonych
  • 1 łyżka wody
  • 200 g cukru
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrane i umyte borówki wkładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy wodę, posypujemy cukrem, przykrywamy pokrywką i tak smażymy na średnim ogniu przez ok. 5-10 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę, możemy przemieszać i zostawiamy na małym ogniu przez kolejne 10-15 minut. W międzyczasie wyparzamy słoiczki. Nakładamy do słoiczków i odstawiamy do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń