Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zachować smak czereśni na dłużej? Przygotujcie z nich domową konfiturę według tego przepisu. Do zrobienia konfitury z czereśni będziecie potrzebowali zaledwie trzech składników. Zobaczcie, jakie to proste!
Czereśnie umyj, wydryluj i przełóż do garnka.
W osobnym garnku zagotuj wodę, dodaj cukier i mieszaj do rozpuszczenia. Gorącym syropem cukrowym zalej czereśnie.
Czereśnie z wodą i cukrem zagotuj, ściągnij z palnika i pozostaw do wystudzenia (najlepiej na całą noc).
Następnego dnia odlej syrop z owoców, zagotuj go, pozbądź się osadu, który powstał na powierzchni i ponowne przelej sok do owoców. Całość podgrzewaj przez około 10 minut. Ponowie zbierz osad powstały na powierzchni i odstaw owoce z sokiem do wystudzenia na całą noc.
Kolejnego dnia ponownie podsmaż owoce z sokiem. Nie zapominaj o mieszaniu. Pod koniec dodaj sok wyciśnięty z jednej cytryny. Usmażone konfitury odstaw do wystudzenia, następnie przełóż do wyparzonych słoików i szczelnie zamknij. Słoiki z konfiturą zapasteryzuj.
Maliny uwielbiam a sok malinowy darzę miłością absolutną. Taki soczek nie doś...
Odsłon: 19575
Masz sporo świeżych czereśni, ale nie wiesz co z nich zrobić? A może szukasz...
Odsłon: 1357
Warto w pełni wykorzystać sezon ogórkowy i przygotować mizerię w słoikach na...
Odsłon: 18418
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51184
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 57
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 208
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 421
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51184
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 57
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 208
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 421
Składniki
Czereśnie umyj, wydryluj i przełóż do garnka.
W osobnym garnku zagotuj wodę, dodaj cukier i mieszaj do rozpuszczenia. Gorącym syropem cukrowym zalej czereśnie.
Czereśnie z wodą i cukrem zagotuj, ściągnij z palnika i pozostaw do wystudzenia (najlepiej na całą noc).
Następnego dnia odlej syrop z owoców, zagotuj go, pozbądź się osadu, który powstał na powierzchni i ponowne przelej sok do owoców. Całość podgrzewaj przez około 10 minut. Ponowie zbierz osad powstały na powierzchni i odstaw owoce z sokiem do wystudzenia na całą noc.
Kolejnego dnia ponownie podsmaż owoce z sokiem. Nie zapominaj o mieszaniu. Pod koniec dodaj sok wyciśnięty z jednej cytryny. Usmażone konfitury odstaw do wystudzenia, następnie przełóż do wyparzonych słoików i szczelnie zamknij. Słoiki z konfiturą zapasteryzuj.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Konfitury wiśniowe Kaliny Jędrusik
Przetwory
kiszone rzodkiewki
Przetwory
Papryka marynowana na zimę - przepis sprawdzony i chwalony przez widzów
Przetwory
Ogórki konserwowe na słodko
Konfitury wiśniowe Kaliny Jędrusik
Przepis na konfitury wiśniowe Kaliny poznałam już pod koniec ubiegłego wieku...
Odsłon: 14
kiszone rzodkiewki
Kiszone rzodkiewki to naturalny probiotyk i porcja zdrowia zamknięta w słoiku...
Odsłon: 155