Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna o lekko kwaskowym smaku jest świetnym dodatkiem do ciast i deserów.
Pigwa, którą prezentuję na zdjęciu jest z tego roku, ale ta nalewka odczekał...
Odsłon: 92177
Właściwości lecznicze owoców pigwy. Miąższ pigwy zawiera spore ilości pektyn....
Odsłon: 13362
To jest prawdziwy hit – pigwa w miodzie. Mam własną pigwę i własny miód, nicz...
Odsłon: 7892
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 274
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 274
Składniki
Owoce pigwy umyć, obrać, przekroić na dwie części i łyżeczką z ostrym końcem usunąć nasionka. Ta czynność jest najtrudniejsza bo owoce pigwy są wyjątkowo twarde, Na dno garnka z grubym dnem wlać sok pomarańczowy, wsypać pokrojoną pigwę i smażyć na wolnym ogniu około godziny. Jabłka obrać, usunąć gniaza nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Dodać do pigwy. Smażyć kolejną godzinę. Często mieszać. Jeśli masa stanie się zbyt gęsta, można podlać wodą. Dodać cukier i jeszcze smażyć przez 10-15 minut. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 20 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 254
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 172