Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, racuchów lub owsianki. Syrop z malin warto stosować w okresie przeziębień. Wzmocni naszą odporność i pomoże w leczeniu bólu gardła. Do jego przygotowania są potrzebne zaledwie trzy składniki.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3666
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1510
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3666
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1510
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Składniki
Maliny płuczemy, następnie osuszamy na sitku.
Odsączone owoce nakladamy do pełna do wyparzonych, czystych słoików.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, gotujemy i mieszany do całkowitego rozpuszczenia kryształków cukru.
Gorącym syropem cukrowym zalewamy owoce do połowy wysokości słoika.
Słoiki z syropem malinowym szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. Przechowujemy w zaciemnionym, chłodnym miejscu.