Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie gyros
Smaczne danie wykonane z klusek Spaetzle z sosem z wieprzowiny i warzyw.
Odsłon: 17
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 1448
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 3677
Smaczne danie wykonane z klusek Spaetzle z sosem z wieprzowiny i warzyw.
Odsłon: 17
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 1448
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 3677
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, a obrane warzywa czosnek i marchewkę na plasterki. Ogórki umyć, odciąć końcówki i pokroić na grube plastry. Wszystkie warzywa przełożyć do dużej miski W osobnej misce przygotować zalewę. Olej, ocet, cukier, sól oraz przyprawę do gyrosa wymieszać i zalać nią pokrojone warzywa. Całość wymieszać i odstawić na minimum 6 godzin. Przykryć ściereczką, od czasu do czasu przemieszać. W tym czasie warzywa puszczą soki . Całość można przygotować również wieczorem i rano przekładać do słoików. Po tym czasie warzywa wraz z zalewą przełożyć do umytych i suchych słoików. Dokładnie dokręcić. Ogórki przełożyć do ganka onego bawełnianą ściereczką tak aby się nie stykały ze sobą. Zalać wodą do 3/4 wysokości słoika. Gotować 15 minut od momentu zagotowania się wody. Po tym czasie wyjąć słoiki, przestudzić i wynieść do piwnicy lub spiżarni. Smacznego!