Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani! Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do przygotowania pysznej sałatki ogórkowej w sosie pomidorowym, którą zamkniemy w słoiczkach na zimę.
Polecam.
Odsłon: 364
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1349
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 539
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Polecam.
Odsłon: 364
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1349
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 539
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia ogórków w plasterki – ja kroję ukośnie, tak aby plasterki były nieco większe, bo moje ogórki są bardzo drobne. Ogórki wrzucam do miski. Dorzucam pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Wszystko posypuję solą i dokładnie mieszam. Zostawiam tak na około godzinę – ogórki z cebulą i czosnkiem puszczą przez ten czas sok.
W tym czasie ocet przelewam do garnka, stawiam na małym gazie i doprowadzam do wrzenia. Dodaję cukier i mieszam, aż się rozpuści. Teraz pora na koncentrat pomidorowy i olej. Mieszam i dorzucam ziele angielskie, gorczycę i listek laurowy.
Do pomidorowej zalewy wrzucam ogórki z cebulą i sokiem jaki puściły. Mieszam, zagotowuję i wyłączam.
Tak przygotowaną sałatkę przekładam jeszcze dobrze ciepłą do wcześniej wyparzonych słoików. Zakręcam i pasteryzuję około 10-15 minut. Gotowe!!!