Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykę kiszoną możemy przygotować o każdej porze roku i wykorzystać od razu. Natomiast w "sezonie paprykowym" można paprykę zakisić a następnie zapasteryzować co zabezpieczy ją przed psuciem.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 97
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 97
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Wodę zagotowujemy z solą i odstawiamy by lekko przestygła. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na ćwiartki lub ósemki. W słoikach układamy paprykę tak jak ogórki kiszone a oprócz papryki:kawałek chrzanu, po 2 ząbki czosnku, po dwie gałązki kopru /użyłam świeżych łodyg ale mogą być suche baldachimy/. Słoiki napełniamy wodą z solą - papryka powinna być pod zalewą a w słoiku powinno być ok. 0,5 - 1 cm wolnej przestrzeni od góry. Słoiki lekko zakręcamy i odstawiamy na 5-7 dni. W tym czasie jeśli papryka będzie wystawać z nad wody musimy ją przycisnąć np. łyżką , możemy też ewentualnie dolać trochę zalewy. Kiedy już przestanie fermentować słoiki pasteryzujemy ok. 5 min. - by przerwać proces kiszenia.