Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor papryki nie ma znaczenia, zrobiłem kolorową bo ładnie wygląda.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 59
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 42
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 32
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 59
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 42
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 32
Składniki
Na dno słoika wrzucam kilka ziaren gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie. Paprykę kroję w długie pasy i układam w słoiku. Pomiędzy pasy papryki wkładam krążek cebuli (łanie wygląda czerwona) ząbek czosnku i kilka ziaren pieprzu (dobrze wygląda kolorowy). Kolorytu dodaje również marchew (pokrojona w słupki).
Jeżeli papryka jest pokrzywiona, pogięta itp wyrównuję ją obcinając wszystkie nierówności i robię osobny słoik z małych kawałków.
Do gotowych słojów wlewam gorącą zalewę i pasteryzuję 10 minut. Studzę do góry dnem.