Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor papryki nie ma znaczenia, zrobiłem kolorową bo ładnie wygląda.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 428
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 280
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1439
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 428
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 280
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1439
Składniki
Na dno słoika wrzucam kilka ziaren gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie. Paprykę kroję w długie pasy i układam w słoiku. Pomiędzy pasy papryki wkładam krążek cebuli (łanie wygląda czerwona) ząbek czosnku i kilka ziaren pieprzu (dobrze wygląda kolorowy). Kolorytu dodaje również marchew (pokrojona w słupki).
Jeżeli papryka jest pokrzywiona, pogięta itp wyrównuję ją obcinając wszystkie nierówności i robię osobny słoik z małych kawałków.
Do gotowych słojów wlewam gorącą zalewę i pasteryzuję 10 minut. Studzę do góry dnem.