Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor papryki nie ma znaczenia, zrobiłem kolorową bo ładnie wygląda.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1515
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 118
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1515
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 118
Składniki
Na dno słoika wrzucam kilka ziaren gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie. Paprykę kroję w długie pasy i układam w słoiku. Pomiędzy pasy papryki wkładam krążek cebuli (łanie wygląda czerwona) ząbek czosnku i kilka ziaren pieprzu (dobrze wygląda kolorowy). Kolorytu dodaje również marchew (pokrojona w słupki).
Jeżeli papryka jest pokrzywiona, pogięta itp wyrównuję ją obcinając wszystkie nierówności i robię osobny słoik z małych kawałków.
Do gotowych słojów wlewam gorącą zalewę i pasteryzuję 10 minut. Studzę do góry dnem.