Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śródziemnomorskie kapary w POLSKI DOMU. W tym roku wreszcie udało mi się zrobić większą ilość słoiczków. Takie kapary to świetny dodatek do mięsa i sałatek. Nasturcje pięknie u nas rosną i owocują, więc mamy domowe kapary za grosze.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Składniki
Owoce nasturcji płuczemy, osączamy i przekładamy do słoika Zalewamy solanką z wody i soli. Odstawiamy do lodówki na 2-3 dni, moje leżały 3 dni. Potem odlewamy solankę i płuczemy owoce. Do wyparzonego słoika przekładamy owoce nasturcji. Wszystkie składniki zalewy gotujemy kilka minut na małym ogniu. Gorącą zalewę przelewamy przez gazę do słoika z owocami i od razu zakręcamy. Słoik obracamy do góry dnem. Ja przechowuję w lodówce lub w piwnicy. Po około 2 tygodniach są gotowe, ale dla mnie czy dłużej stoją tym są lepsze.