Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak zapewniają tradycyjne dodatki, sól morska i w zależności od wersji biały ocet winny.
małe słoiczki, rekawiczka albo nożyczki
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 315
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 315
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Składniki
Do zbierania pąków najlepiej wykorzystać rękawiczkę lub nożyczki. Pąki płucze się w wodzie i zostawia się na sicie dając pięć minut dla ewentualnych lokatorów. "Kapary" przesypuje się solą w słoiku i lekko dociska. Tradycyjna wersja: Po paru godzinach puszczą sok i jeszcze raz można je docisnąć. Zostawia się je na dwa tygodnie, aż się zakiszą, po tym czasie kapary można przechowywać w lodówce. Wersja szybka: do posolonych "kaparów" od razu dodaje się łyżkę octu winnego. Takie kapary można zapasteryzować.
Smacznego :)