Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka do słoików na zimę zapraszam po przepis
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 77
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 77
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Zalewa ;wodę z cukrem sola olejem i octem zagotowuję i wyłączam i dodaje musztardę i keczup mieszam odstawiam do ostygnięcia .
Umyte ogórki kroje w dosyć cienkie plasterki ,czosnek drobno kraję ,cebula również w pasterki a papryka w paski dodaje ziarna gorczycy, ziela angielskiego i listki laurowe.
Do pokrojonych warzyw wlewam ostudzona zalewę mieszam odstawiam na 2 godziny .czyste słoiki wypełniam sałatką razem z sokiem dokładnie wycieram gwint w słoikach zakręcam. Tak przygotowane słoiki pasteryzuję w garnku na dno daje ścierkę, zalewam słoiki wodą tak by nie przykryć wieczek. pasteryzacja 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku . Słoiki wyjmuje i odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film,