Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka do słoików na zimę zapraszam po przepis
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4577
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4577
Składniki
Zalewa ;wodę z cukrem sola olejem i octem zagotowuję i wyłączam i dodaje musztardę i keczup mieszam odstawiam do ostygnięcia .
Umyte ogórki kroje w dosyć cienkie plasterki ,czosnek drobno kraję ,cebula również w pasterki a papryka w paski dodaje ziarna gorczycy, ziela angielskiego i listki laurowe.
Do pokrojonych warzyw wlewam ostudzona zalewę mieszam odstawiam na 2 godziny .czyste słoiki wypełniam sałatką razem z sokiem dokładnie wycieram gwint w słoikach zakręcam. Tak przygotowane słoiki pasteryzuję w garnku na dno daje ścierkę, zalewam słoiki wodą tak by nie przykryć wieczek. pasteryzacja 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku . Słoiki wyjmuje i odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film,