Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok malinowy ma w mojej domowej apteczne ważną rangę. Przydatny podczas jesienno-zimowych infekcji a także smaczny, aromatyczny dodatek do napojów i deserów.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3946
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1692
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3946
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1692
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Maliny przebrać bardzo dokładnie by ewentualnie usunąć nieproszonych gości takich jak małe pajączki. Nie myć, jeśli rosną w naszym ogrodzie, z dala od dróg. Umieścić w dużej misce i zasypać cukrem.. Odstawić na 2-3 godziny. Od czasu do czasu potrząsam miską by ułatwić rozpuszczenie cukru. Następnie na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Dopiero wtedy przełożyć maliny z cukrem. Zmniejszyć ogień i podgrzewać około pół godziny ale nie doprowadzić do zagotowania. Zestawić z ognia i wynieść w chłodne miejsce na całą noc.
Następnego dnia przelać przez sito a sok rozlać do niewielkich szklanych butelek. Pasteryzować 20 minut.