Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański dżem truskawkowy jest produktem, który nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, takich jak mleko, jaja czy miód. Oznacza to, że jest on odpowiedni dla wegan i osób unikających produktów odzwierzęcych w swojej diecie.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 199
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 199
Składniki
1. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na mniejsze kawałki. 2. W garnku rozgrzej truskawki z cukrem i sokiem z cytryny. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. 3. Gotuj na średnim ogniu, aż masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od ścianek garnka. Możesz sprawdzić, czy dżem jest gotowy, próbując go na talerzyku - jeśli szybko tworzy się skorupka, to dżem jest już gotowy. 4. Po ugotowaniu przelej dżem do wysterylizowanych słoików i zamknij je szczelnie. Odstaw słoiki do wystygnięcia.