Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka powstała dosłownie w chwilę i z samych resztek, których szkoda było wyrzucić. W efekcie wyszła smaczna sałatka, w sam raz na zapchanie żołądka gdy zgłodniejemy a nie chcemy się objadać lub na grilla.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 88
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 88
Składniki
Liście sałaty i szpinaku umyć i dokładnie osuszyć. Rozłożyć w misce i przygotować pozostałe składniki. Jajko pokroić na ćwiartki, pomidora na cząstki, wędlinę pokroić na pół i zwinąć w rożki, cebule pokroić na cienkie paseczki, truskawkę na ćwiartki. Składniki sosu wymieszać najlepiej umieszczając składniki w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i energicznie potrząsnąć kilka razy. Na zieleninie rozłożyć przygotowane składniki, posypać grzankami i czarnuszką oraz rozdrobnionym serem, polać sosem i na sam koniec dodać odrobinę szczypiorku i natki. Sałatka gotowa jest do spożycia.