Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dla wielbicieli tuńczyka :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Składniki
Składniki: 200 g ugotowanego ryżu na sypko 300 g majonezu 2 puszki tuńczyka po (170g) w oleju. Razem (240 g) po odsączeniu 3 średnie ugotowane marchewki 250 g sera 4 gotowane jajka Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: 1. Na tarce zetrzeć ugotowane jajka, marchew i ser. 2. W misce ułożyć sałatkę: Pierwsza warstwa - gotowany ryż, posmarować majonezem i posypać solą i pieprzem. Następnie wyłożyć rozdrobnione kawałki tuńczyka, znowu posmarować majonezem i doprawić solą i pieprzem. 3.Posypać marchewką i serem, posmarować majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Następnie kolejna warstwa ryżu posmarować majonezem i przyprawić solą i pieprzem. Na końcu ułożyć jajka starte na tarce i posmarować majonezem. Udekorować koperkiem i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Smacznego. Ps: Warstwy majonezu smarujemy cienko.