Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1312
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1312
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Gotujemy ravioli zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Pomidory oraz ogórki kroimy w dużą kostkę i dodajemy do pierożków. Sporządzamy sos: majonez - pół małego słoiczka mieszamy z małym kubkiem jogurtu naturalnego, dodajemy pieprz, sól oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Jeśli ktoś lubi łagodny smak - wystarczy jeden średniej wielkości ząbek, jeśli natomiast gustujemy w intensywnym aromacie czosnku - dodajemy 2 lub 3 większe ząbki. Sos dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy z sosem. Podajemy w salaterce udekorowanej listkami sałaty, cząstkami pomidora i ogórka.