Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki to podstawa wielu kuchni świata , aczkolwiek ziemniaki mają wiele postaci , zastosowań , kolorów i smaczków .. Bardzo stare odmiany Vitelotte czyli niebieskie ziemniaki znane były już w dawnej francji ( W niemczech znane pod nazwą ziemniaki truflowe) . Z kolei ziemniaki czerwone Highland burgundy zwane w szkocji Gaiseadh a' bhuntàta po raz pierwszy podano na stole księcia Burgundi w Londyńskim hotelu Savoy ... Sałatka z kolorowych ziemniaków w połączeniu z dzikimi ziołami jest nie tylko zdrowa , smaczna i sycąca ale stanowi esencję arytokratycznej ale i pospolitej angielskiej kuchni . Do sałatki takiej używano i używa się ziół takich jak English Mace ( Achillea ageratum) czy też , Rocket Leaf (Dwurząd wąskolistny / Diplotaxis tenuifolia) , chives (Szczypiorki drobne np . Welsh Onion itp... )
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
Umyte ziemniaki należy ugotować (w angielskiej tradycji ziemniaki także sałatkowe gotuje się i najczęściej podaje ze skórką ) . Ugotowane ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki lub jeżeli są małe to nie kroimy wcale , wymieszamy z poszatkowaną kapustą , ziołami Wild Rocket , English Mace, Chives , olejem roślinnym , pieprzem , solą i opcjonalnie odrobiną majonezu .. Podajemy na zimno .