Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne buraczki na gorąco. U mnie w domu tak tradycyjnie je przyrządzamy, są świetnym dodatkiem do obiadu i szybko znikają z talerzy. Smakują rewelacyjnie zrobione z młodych buraków, ale i te zimowe są bardzo smaczne.
Składniki
BURACZKI UMYĆ I UGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI. UGOTOWANE BURAKI OBRAĆ I ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W DROBNIUTKĄ KOSTKĘ. NA PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ I ROZPUŚCIĆ MASŁO. NA GORĄCYM TŁUSZCZU ZESZKLIĆ CEBULKĘ. KIEDY CEBULA SIĘ ZESZKLI DODAĆ DO NIEJ MĄKĘ I CAŁY CZAS MIESZAJĄC PODSMAŻYĆ Z CEBULĄ. MAKE Z CEBULĄ SMAŻYĆ OKOŁO DWÓCH MINUT.
NASTĘPNIE DO PATELNI DODAĆ BURACZKI. BURAKI DOPRAWIĆ SOKIEM Z CYTRYNY, SOLA PIEPRZEM I ODROBINA CUKRU. SMAŻYĆ OKOŁO PIĘĆ MINUT. PODAWAĆ NA GORĄCO JAKO DODATEK DO OBIADU. SMACZNEGO!