Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybką surówkę do obiadu, która będzie smakować nawet najbardziej wybrednym gościom? Bezpieczny wybór to znana i lubiana na całym świecie sałatka colesław. Swoją popularność zawdzięcza sieciowym restauracjom fast food, co nie powinno zniechęcać przeciwników takiego jedzenia. Colesław nie ma przecież nic wspólnego z hamburgerami z mrożonki – zawsze przygotowuje się go ze świeżych, pełnych witamin warzyw. Sądzisz, że popularna surówka z kapusty to zbyt banalny dodatek do dania, które chcesz zaserwować? Wprowadź odmianę do tradycyjnego przepisu i zastąp białą kapustę czerwoną! Czerwona kapusta z majonezem smakuje jeszcze lepiej niż biała, a sceptycy nawet nie zorientują się, że podajesz im poczciwego colesława!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 476
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 567
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 476
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 567
Składniki
Poszatkuj kapustę tak, by powstały z niej cienkie paski. Cebulę pokrój w cieniutkie półkrążki. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrój ogórka w drobną kostkę lub także zetrzyj go na grubej tarce. Wymieszaj warzywa w misce.
W osobnym naczyniu umieść majonez, jogurt, musztardę, miód i sok z cytryny. Wymieszaj do połączenia składników. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Polej warzywa przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj. Ostaw sałatkę na pół godziny do lodówki.