Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekka i elegancka sałatka, która pięknie prezentuje się na stole dzięki kolorowym dodatkom. Możesz ją podawać w ozdobnym półmisku. Soczysta pierś z kurczaka, świeży ogórek, chrupiąca kukurydza i aromatyczny sos czosnkowo-jogurtowy tworzą doskonałe połączenie na każdą okazję.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 59
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 144
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 158
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1918
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 59
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 144
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 158
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1918
Składniki
Umyj i osusz filet, podziel go na 2-3 kawałki. Wrzuć do osolonej wody, dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Zagotuj i zostaw tak na około 20 minut. Wyjmij, wystudź i pokrój w kostkę. Jeśli używasz gotowanego mięsa z poprzedniego obiadu, podziel je na mniejsze części.
Ogórka umyj, osusz i pokrój w słupki. Paprykę czerwoną i pomarańczową pokrój w cienkie paski. Wymieszaj razem z kukurydzą i natką pietruszki.
Majonez połącz z jogurtem, przeciśnij czosnek przez praskę, dopraw solą i białym pieprzem. Wymieszaj na gładki sos.
Pokrojonego kurczaka dodaj do warzyw, polej sosem i delikatnie wymieszaj.