Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dla Was francuska surówkę z marchewki i cieciorki. Chrupiąca, aromatyczna i zdrowa. Wspaniała jako dodatek do obiadu lub nawet danie samo w sobie. Bardzo Wam ja polecam, szczególnie teraz na Jessie i zimę kiedy dodatkowa porcja witamin bardzo się przyda.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 370
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 370
Składniki
Obraną marchewkę pokroić w cieniutkie paseczki, patrz film, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę przelozyc do miski i dodać do niej odsączoną i przepłukaną cieciorkę, posiekaną cebulkę lub szczypiorek i posiekaną natkę pietruszki.
W osobnym naczyniu połączyć wszystkie składniki na sos. Gotowy sos wlać do sałatki. Całość dobrze wymieszać. Sałatkę najlepiej zrobić wcześniej przed spożyciem i przechowywać w lodówce, aby wszystkie smaki mogły się ze soba przegryźć. Smacznego!